Το JUVÉDERM® είναι το νούμερο 1 συνιστώμενο από ιατρούς filler προσώπου και έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες κλινικές δοκιμές. Ο γιατρός σας θα ρωτήσει για το ιατρικό σας ιστορικό για να καθορίσει εάν τα προϊόντα JUVÉDERM® είναι κατάλληλα για εσάς.

Ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε:

  • Σοβαρές αλλεργίες με ιστορικό αναφυλαξίας, πολλαπλές σοβαρές αλλεργίες, αλλεργίες στο υαλουρονικό οξύ ή σε άλλα fillers ή αλλεργίες στη λιδοκαΐνη ή άλλα τοπικά αναισθητικά.
  • Ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος, υποτροπιάζοντος πονόλαιμου, ρευματικού πυρετού, επιληψίας ή πορφυρίας.

Τα ακόλουθα είναι σημαντικά ζητήματα για να συζητήσετε με τον ιατρό σας πριν από τη θεραπεία, προκειμένου να αποφύγετε μη ικανοποιητικά αποτελέσματα και επιπλοκές:

  • Επί του παρόντος λαμβάνετε φάρμακα που παρατείνουν την αιμορραγία, όπως ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη), μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή αντιπηκτικά - διότι με οποιαδήποτε ένεση, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε παρατεταμένη αιμορραγία. Θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό σας για τυχόν φάρμακα που παίρνετε αυτήν τη στιγμή.
  • Είχατε πρόσφατα άλλες θεραπείες στην επιφάνεια του δέρματος (όπως θεραπεία με λέιζερ, ή δερματική απόξεση) ή έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν fillers.
  • Έχετε δερματικές λοιμώξεις ή φλεγμονή, όπως ακμή.
  • Είστε έγκυος ή θηλάζετε ή είστε κάτω των 18 ετών (κάτω των 21 ετών για θεραπεία στα χείλη), καθώς η ασφάλεια των προϊόντων JUVÉDERM® δεν έχει τεκμηριωθεί για αυτήν την ηλικία.

Οι πιθανές παρενέργειες που σχετίζονται με τα προϊόντα JUVÉDERM® περιλαμβάνουν προσωρινές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης όπως ερυθρότητα, πρήξιμο, κνησμό, πόνο, πίεση, οίδημα, μώλωπες και αποχρωματισμό. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να εμφανιστούν αμέσως ή μπορεί να καθυστερήσουν και μπορεί να διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα. Οι ενέσεις στα χείλη μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο πρήξιμο και μώλωπες λόγω της μοναδικής φυσιολογίας αυτής της περιοχής. Όπως με κάθε ένεση, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών. Εάν οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις επιμένουν για περισσότερο από μία εβδομάδα ή εάν εμφανιστούν άλλες παρενέργειες, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.